Blog

Blog

Hieronder verschijnen regelmatig blogs geschreven door Curry of andere JGLM'ers. Heeft u zelf een stuk geschreven in de lijn van het JGLM onderwijs en zou deze met anderen willen delen? Dan kunt u ons uw eigen stuk per e-mail sturen zodat we deze (desgewenst geanonimiseerd) hieronder kunnen plaatsen.

167 

10 januari 2018 - 

 

De dag dat ik mijn dochter heb begraven

 

Ik herinner me levendig de koude bijtende wind die rond de witte kist blies, waarin het lichaam van mijn dochter lag, terwijl de kist in de bevroren bodem zakte. Als je nog nooit je eigen kind hebt begraven heb je geen idee van de hulpeloosheid, wanhoop en angst die gepaard gaat met het verlies van een kind. Mijn vrouw en ik hebben alles gedaan wat ons verteld was te doen; in de natuurlijke zin (artsen) en in spirituele zin (dominees).

Niets hielp. De dokter die ons vertelde dat mijn dochter thuis moest blijven in plaats van het ziekenhuis, was thuis met zijn kinderen toen ik mijn kind begroef. De predikers die ons hadden gezegd om bepaalde geestelijke principes te volgen waren onbereikbaar wanneer ik ze probeerde te bellen toen mijn dochter was overleden.

Iedereen dacht dat wij God de rug zouden toekeren, omdat Hij ons in de steek had gelaten. Goddank wisten we genoeg van de bijbel om te weten dat haar dood niet God zijn schuld was. Toen mensen ons vertelden dat God een nieuwe bloem in zijn tuin nodig had, wisten wij door goed bijbels onderwijs dat dit niet waar was. Terwijl ik mijn vrouw haar hand vasthield en daar stond zag ik in haar gezicht een leegheid die ik ook in mijzelf voelde.

We wisten niet wat we moesten doen. We hadden alles gedaan wat ze ons gezegd hadden. Het had niet zo moeten eindigen. Na de begrafenis, toen familie en vrienden ons troostten, heb ik hun woorden niet gehoord. Ik wist dat ik antwoorden moest zoeken in de bijbel, maar ik kon ze niet vinden. Ik wist ook dat ik niet zou stoppen totdat ik ze gevonden had. Ik had al een obsessie over genezing maar nu was mijn drive nog groter om de waarheid over genezing te vinden. Ik kocht elk boek wat ik kon vinden. Ik luisterde naar alles wat met genezing te maken had.

Toen kwam ik de naam van John. G. Lake tegen. Overal waar ik keek leek het wel of iemand over hem sprak of dat zijn naam in elk boek stond wat met genezingswonderen te maken had. Ik besloot deze man te bezoeken om mijn vragen te stellen. Toen kwam ik erachter dat hij 50 jaar eerder was gestorven. Ik was neerslachtig totdat ik mij realiseerde dat als men het nu nog het over hem heeft, hij zeker iets wist wat de moeite waard is. Ik las alles wat met hem te maken had. Uiteindelijk vond ik de naam van zijn dochter en haar man en zocht ik contact. Dit contact leidde naar resultaten die door gelovigen over de hele wereld worden gezien. Deze gelovigen praktiseren wat bekend staat als “the Divine Healing Technician Training”.

Matt 10:8 Genees zieken, reinig melaatsen, wek doden op, drijf demonen uit. U hebt het voor niets ontvangen, geef het voor niets.

De Divine Healing Technician Training (DHT) die ik in de hele wereld onderwezen heb wordt meestal aangeduid als de meeste revolutionaire en bijbelgetrouwe leer over goddelijke genezing die vandaag de dag bestaat. Veel van de bekende gebedsgenezers zijn gestart na het bestuderen van de DHT of zijn meer resultaten gaan zien na het volgen van deze training. Wat de meeste mensen niet realiseren is dat de DHT niet over genezing gaat maar dat het gaat om gelovigen die het Woord van God geloven zo als het er staat (in de originele Griekse manuscripten) en vervolgens gehoorzaam zijn aan dat Woord.

Genezing is simpelweg een van de meest zichtbare (en makkelijk verwezenlijkte) tekenen dat beloofd is aan de gelovigen. Dezelfde principes die we toepassen in het gebied van genezing kunnen ook worden toegepast in de gebieden van profetie en zelfs financiën.

35 jaar geleden begon ik met het bestuderen van genezing. Ik trok alles in twijfel wat ik ooit had geleerd had. Ik begon vragen te stellen die mijn geestelijk leiders nerveus maakten. Wanneer ik vragen stelde die niet overeenkwamen met de huidige populaire theologie werd ik genegeerd of uitgesloten. Maar dat weerhield me niet. Ik begon alles te lezen over de mensen van weleer; F.F. Bosworth, John G. Lake, Carrie Judd Montgomery, Aimee Semple McPherson en veel anderen. Wat ik ontdekte was dat de kerk zich verwijderde van wat de bijbel te zeggen heeft zodat ze zich kon distantiëren van mislukking. Ze hadden excuses voor de mislukkingen. Ze gaven verborgen zonden de schuld, of het gebrek aan geloof van de zieke persoon. Echter Jezus heeft dat nooit gezegd.

Als ik vergelijk wat de populaire predikers vandaag de dag zeggen, en dat vergelijk met wat de bijbel zegt, vind ik dat de meeste antwoorden dankzij de DHT bekend zijn geworden. Veel van jullie die dit lezen weten dat de katalysator voor mijn onderzoek de dood van mijn dochter was. Toen we haar begroeven, op 14 Februari 1981, en ik aan het graf stond deed ik een belofte aan God dat als Hij mij de waarheid over genezing zou leren, ik dit zou delen met zoveel mensen als mogelijk. Die belofte bracht me in contact met John. G. Lake zijn dochter, Gertrude, en haar man Wilford. Gedurende 7 jaar communiceerde ik op wekelijkse basis met hen. Ik stelde vragen en onderzocht de antwoorden in de bijbel. Uiteindelijk zijn ze beide overleden, maar niet voordat ze de bediening aan mij hadden gegeven op basis van een profetie van John G. Lake vele jaren voordat hij overleed.

Toen zij de bediening aan mij overdroegen begonnen ze met het sturen van materiaal in vele dozen. Dit materiaal bevatte de namen van mensen die geassocieerd waren met Dr. Lake. Sommige mensen waren leden van een kerk, andere mensen waren familie. Sommige waren familieleden van Divine Healing Technicians die met John G. Lake gediend hadden in de bekende Healing Rooms die dr. Lake was gestart in Spokane en Portland. Ik begon iedereen te benaderen die ik kon vinden totdat ik uiteindelijk een oude dame vond in een bejaardentehuis in Houston, Texas. Zij was de vrouw van een zoon van een Divine Healing Technician. Na een paar dagen met haar gepraat te hebben vertelde ze dat alles wat ik nodig had was een DHT handleiding. Zij had er een. Een paar jaar later, nadat zij was overleden, ontving ik de handleiding van haar familie.

Toen ik de handleiding begon te lezen zag ik dat alles wat ik geleerd had over genezing het tegenovergestelde van de waarheid was. Onmiddellijk veranderde ik mijn manier van bedienen aan de zieken en ik zag onmiddellijk een drastische toename van genezingen. Ik paste mijn methoden aan zodat deze meer in lijn waren van Lake’s handleiding maar uiteindelijk zag ik dat ik deze methode en werkwijze in lijn waren met de bijbel. Ik zag elke persoon genezen. Gedurende negen maanden werd elke persoon die naar mijn huis kwam genezen. Het maakte niet uit wat voor ziekte of kwaal ze hadden, of de oorzaak hiervan. Allen werden genezen.

Omdat je dit leest heb je waarschijnlijk een verlangen om de zieken genezen te zien. Door middel van ons onderwijs deel ik de geheimen met je zodat je een effectieve bediener zal zijn van de genezende kracht van God. Mijn missie is om deze informatie te delen met alle mensen die hier naar verlangen.