Ervaringen

Ervaringen

Hoe is het om uit te stappen in geloof? Om bijvoorbeeld mensen (bekenden of onbekenden) de handen op te leggen? Hoe gaat dat in de praktijk? Hoe reageren ze? Hieronder vindt u echte getuigenissen van JGLM'ers die bepaalde situaties uitlichten uit hun dagelijks leven. Heeft u zelf ook een getuigenis dat u graag wilt delen? Klik dan hier.

249 

22 januari 2018 - 

 

Sammy had een droom...

 

Sammy is een Egyptische jongeman van 26 jaar. Hij werkt voor het animatieteam van het hotel waar wij tijdens onze vakantie verbleven. We raakten in gesprek en tijdens ons gesprek vroeg ik hem naar de tekens op zijn ringen. Hij zei dat deze dingen hem geluk brengen. We hebben de betekenis van enkele afbeeldingen uitgelegd, en hem verteld dat sommige dingen gevaarlijk kunnen zijn.

Hij vroeg waar wij vandaan kwamen. "Uit het koninkrijk van de hemel", antwoordden wij. Hij was verbaasd en zei: "Ik ga hier niet weg, ik moet hier bij jullie blijven geloof ik". Dit gaf de mogelijkheid hem meer te vertellen over het Evangelie. We legden uit dat we ook voor mensen bidden als ze ziek zijn en dat ze dan genezen. Nu gaf Sammy aan: "Ik heb een probleem in mijn been. Als ik dans doet het vreselijk pijn. Enkele dagen terug heb ik mijn been geblesseerd toen ik moest dansen."

"Ok", zeiden we, "dan bidden we toch even voor je". Hij gaf aan dat de pijn niveau 8 had op de schaal van 1-10. En na 2 keer bidden was de pijn bijna helemaal weg.

We legden nog meer uit over het evangelie. Toen kwam Sammy helemaal los, hij vertelde dat hij, toen hij jong was, onder leiding van een leraar de Koran moest lezen. Hij was zo op zoek naar God, dat hij gedurende zes jaar bijna niets anders gedaan had dan de Koran bestuderen en mediteren. In die tijd begon hij veel dingen te zien die andere mensen niet konden zien. Hij kreeg bijv. dromen en kon de toekomst voorspellen via dromen.

Hij zei dat hij hierdoor helemaal gek en gestrest werd. Hij kon het niet meer aan om al die dingen te zien en is toen steeds minder tijd gaan besteden aan deze dingen (de Koran). De dromen werden dan ook steeds minder totdat hij ze niet meer kreeg.

Bijna alle dromen die hij kreeg kon hij ook interpreteren, maar een droom van drie jaar geleden was hem bijgebleven. Hij kon het niet begrijpen, maar hij wist het nog heel goed te herinneren. Hij had de droom nog nooit eerder met iemand gedeeld zei hij, maar voelde zich vrij om het aan ons te vertellen. Na de droom te hebben gehoord gaven we aan de hand van het verhaal van Jozef en natuurlijk aan de hand van Jezus woorden uit de Bijbel, enig uitleg over de droom.

Sammy deed alle drie zijn ringen af en beloofde deze weg te gooien. We hebben na enige tijd nagepraat en hebben Sammy gezegend. Hij vond het heel bijzonder dat hij zoveel had verteld aan ons over wat hem echt bezighield. Hij beloofde terug te komen, want hij wou meer weten. Hij zei ook dat hij moest nadenken over wat hij allemaal had gehoord van ons. Bij het weglopen vroegen we hoe het met zijn been was. Het was een stuk beter, gaf hij al lachend aan.

De volgende dagen hebben we hem meer kunnen vertellen over Jezus en hij heeft de Here Jezus in zijn hart uitgenodigd. Wow. Prijst God!