Ervaringen

Ervaringen

Hoe is het om uit te stappen in geloof? Om bijvoorbeeld mensen (bekenden of onbekenden) de handen op te leggen? Hoe gaat dat in de praktijk? Hoe reageren ze? Hieronder vindt u echte getuigenissen van JGLM'ers die bepaalde situaties uitlichten uit hun dagelijks leven. Heeft u zelf ook een getuigenis dat u graag wilt delen? Klik dan hier.

221 

13 januari 2018 - 

 

Speel jij misschien een instrument?

 

Als onervaren straatevangelisten de straat opgegaan. Hoe spreek je iemand aan, of hoe begin je een gesprek? Soms leidt dit tot wat teleurstellingen. Maar na enige teleurstellingen afgesproken dat we toch door zouden gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

We liepen langs een jongen die op een bankje zat en ik vroeg A: "En, heb je iets gehoord?" Ze zei: "Ik moest denken aan een drums". "Oké", zei ik, "we gaan vragen of het klopt".

We spraken de Chinese jongen aan en vroegen of hij misschien een instrument bespeelt. Hij gaf aan dat ie saxofoon speelde :-). Niet helemaal in de roos, maar we waren in gesprek en al snel konden we het gesprek ombuigen naar meer geestelijke onderwerpen.

Uiteindelijk mochten we John uit China welke op de Erasmus Universiteit studeert leiden tot de Here Jezus.

Prijst God!

En ja, hij speelt een instrument. We moeten weliswaar nog wel iets beter de stem van de Heilige Geest leren verstaan, maar op deze manier is de straat op gaan wel heel erg bijzonder.