Media

Media

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet met films van Curry of andere JGLM'ers. Bezoek ook onze youtube-pagina voor meer (Nederlandstalige) films.

270 

3 november 2017 - 

 

Als DEZELFDE Geest in jou woont... Wat betekent dat eigenlijk?

 

Als DEZELFDE Geest in jou woont...

Curry Blake: Ik had vaak de tekst uit Romeinen 8:11 verkondigd “En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door Zijn Geest, Die in u woont.” En telkens legde ik de nadruk op “uw sterfelijke lichamen levend maken”, in de context van genezing.

De Heilige Geest deed mij denken aan dezelfde tekst, maar deze keer leek het alsof ik iets anders moest zien. Hij bleef de tekst onder mijn aandacht brengen totdat ik het ineens begreep: als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont... Als DEZELFDE Geest in u woont…

En het drong tot mij door. Ik heb geen andere Geest, ik heb DEZELFDE Geest. Denk daar eens over na. Als dezelfde Geest in jou woont die Jezus uit de doden heeft opgewekt, hoe kun je dan ooit zeggen: “Ik weet niet wat ik moet doen, ik ben nooit eerder in deze situatie geweest”. Jij misschien niet, maar Hij wel.

Bij elke dodenopwekking, Hij was daar. Bij elke genezing die ooit heeft plaatsgevonden, Hij was daar. Besef je dat er nooit een wonder heeft plaatsgevonden zonder de Geest die in jou woont?

“Maar... ik ben niet klaar”. Maar Hij wel.

“Maar, ik ben niet voorbereid”. Maar Hij wel.

“Ik ben nooit eerder in die situatie geweest”. Maar Hij wel.

Wat moet je nog doen om klaar te zijn? Begrijp je dat je nooit echt klaar zult zijn? Weet je waarom? Omdat elke persoon anders is. Elke kanker is anders. We proberen alles hetzelfde te maken, maar het is elke keer anders. Het enige wat nooit verandert is de remedie: de Heilige Geest die in jou woont.