Media

Media

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet met films van Curry of andere JGLM'ers. Bezoek ook onze youtube-pagina voor meer (Nederlandstalige) films.

214 

27 october 2017 - 

 

Wat is het verschil tussen je positie en je ervaring? En waarom is dat onderscheid zo belangrijk?

 

Positie vs. Ervaring

Een groot probleem onder gelovigen is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen datgene wat positioneel is en datgene wat je ervaart.

Positioneel is het al gebeurd. Om dit ook te kunnen ervaren moeten we leren te leven vanuit de Geest. Dus we moeten het leren overbrengen vanuit onze wedergeboren geest naar ons lichaam en in ons leven.

Je positie komt voort uit wat Jezus voor jou en in jou heeft gedaan; je ervaring komt voort uit wat jij voor Jezus doet om datgene wat Hij in jou heeft gedaan.

Een voorbeeld. Onze positie is dat wij reeds nu met Jezus gezeten zijn in de hemelse gewesten; onze ervaring is dat we op deze aarde rondlopen. Je positie is wat Jezus heeft voortgebracht; je ervaring hangt af van hoe jij hiermee omgaat.

Meestal is de ervaring een percentage van je positie. Die twee moeten gelijk aan elkaar worden. Dat doe je niet door werken, maar door te leven vanuit wie je echt bent.